כל ארגון צובר ומייצר כמויות עצומות של מידע, נתונים ומסמכים מידי יום. עד לפני כשני עשורים, כל הררי המידע האלה נצברו בשרתים הארגוניים, אשר היו צריכים להיות חזקים מספיק כדי להתמודד עם כמויות המידע ולבצע את כל הפעולות הנדרשות כדי שכל המידע והנתונים לא “רק” יהיו מאוחסנים בשרת הארגוני, אלא אף יוכלו לשמש את הארגון לצורך פעילותו (חיפוש, פילוח, שליפת המידע הנדרש וכד’). מאוחר יותר, הגיעו השרתים הייעודיים המרוחקים, אשר פטרו את הארגונים מהצורך לעסוק ברכישת השרת, תפעולו ותחזוקתו. עלות השימוש בו הייתה זולה מרכישה ותחזוקה של שרת ארגוני בתחומי הארגון עצמו, אבל, עדיין, השירות היה יקר למדי, במיוחד לתקציבם של ארגונים הקטנים.
שרת וירטואלי – פתרון מתקדם לארגונים
בשנים האחרונות, עם פריצתו של מחשוב הענן לתודעה הארגונית, צצה ועלתה בפני הארגונים אפשרות נוספת, שרת וירטואלי. שרת זה מחליף בהצלחה את השרת הייעודי והשרת הארגוני הפיזי, ומיועד לארגונים המחפשים פתרון זול, נח ויעיל לאחסון הררי המידע ולחסכון במשאבים אחרים הנדרשים לו בעת פעילותו העסקית השוטפת.
שרת וירטואלי – מתאים לכולם?
- האם המעבר לשרת וירטואלי מתאים לארגון שלי?התאמתו של ארגון למעבר לשימוש בשרת וירטואלי איננה כרוכה רק בשיקולי עלות-תועלת (כפי שהייתה צריכה להיות, מאחר ומדובר בגוף עסקי), אלא מבוססת על שיקולים נוספים, אשר, לכאורה, אינם קשורים למעבר זה ישירות ולא אמורים להשפיע, אבל הם משפיעים. לדוגמה, יכולתו של הגורם האנושי בארגון (העובדים המנהלים בדרגים השונים) להסתגל לשינויים בדפוסי עבודה קיימים והזמן הנדרש לו להחלפתם באחרים (יעילים ככל שיהיו).
- לאיזה סוג שירותי מחשוב ענן זקוק הארגון? פעילותם של ארגונים שונים שונה מעצם מהותם, ולכן, הצרכים שלהם, אף הם שונים. לדוגמה, ארגונים רבים המשרתים לקוחות ימצאו תועלת בשירותי תוכנה כשירות (SaaS- Software as a Service), כשמערכות ה-CRM הארגוניות שלהם עוברות אל השרת הווירטואלי, בעוד ארגונים מפתחים ימצאו עניין דווקא בפלטפורמה כשירות (PaaS-Platform as a Service) – המספקת למשתמשים פלטפורמה לפיתוח או להרצת אפליקציות. תוכלו לקרוא על כך לעומק – איזה סוג ענן מתאים לארגון שלך?
- מה עדיף לארגון שלי – שרת וירטואלי פרטי או ציבורי? ישנם קריטריונים רבים על פיהם ניתן לחלק שרתים וירטואליים, אולם, קריטריון ספציפי זה מחלק אותם על פי כמות המשתמשים בשרת הווירטואלי. שרת וירטואלי פרטי הוא שרת המשרת לקוח אחד בלבד, בעוד ששרת וירטואלי ציבורי משרת לקוחות רבים. כמובן שלכל אחד מסוגי השרתים יתרונות וחסרונות משלו, אשר משקל שונה בין ארגון אחד לחברו. למשל, ארגונים שמרבית המידע שלהם חייב להישמר באבטחה מוגברת, יעדיפו שרת וירטואלי פרטי, בעוד שארגונים שאינם מטפלים במידע רגיש בכמויות רבות יוכלו להסתפק בשרת וירטואלי פרטי, או ליצור שילוב היברידי בין השרת הפרטי לציבורי. תוכלו להעמיק בנושא – ענן פרטי או ענן ציבורי – מה עדיף לעסק שלך?