בואו נגיד את האמת המצערת – הארגון שלכם חשוף מדי יום למאות איומים ופרצות אבטחה שמאיימים ופוגעים בהתנהלות התקינה של הארגון שלכם. הפירצות הללו פוגעות באמינות העסק שלכם, בחשיפת מידע רגיש על הארגון והסודות המקצועיים שלו, על העובדים שלכם ואפילו בפרטיות הלקוחות שלכם. הסיכונים הם רבים ופירטנו על כך בהרחבה במאמר הבאה >>
בשנים האחרונות תחום אבטחת המידע הפך לפופולרי במיוחד. הצורך המובהק לשמור על מידע ארגוני ולהפחית סיכוני אבטחת מידע, נעשה למורכב הרבה יותר ככל שחולפות להן השנים. האיומים הגדולים כבר לא קטנים, הסכנות שחלפו כעת נושקות לנו בעורף והנזק הארגוני הפוטנציאלי – רק הולך וגובר בקצב מסחרר.
אז מה עושים כאשר פתרונות טכנולוגיים שעד לא מזמן היו אפקטיביים, כיום כבר לא עובדים? איך ממשיכים להתנהל כרגיל גם בזמן איומים ארגוניים? ומהם הטכנולוגיות החדשניות והנהלים הייחודיים, שחשוב לשלב בכל ארגון על מנת להגיע להגנה מיטבית ואידיאלית? כל הפרטים והתשובות – לפניכם!
לקבלת מידע נוסף השאירו פרטים
איך מתחילים ?
בצעד הראשון מגדירים את כל סוגי הסיכונים מולם עומד הארגון: זליגת מידע, אובדן מידע, השבתת עבודה ואובדן אמון לקוחות וספקים. לאחר מכן, נתקדם צעד נוסף ונתייחס לסוגי האיומים (בפועל), שעל הארגון להיערך מולם ולהתמודד עימם. ננסה לפרט ולפשט ככל הניתן: מהיכן מגיעים וירוסים ונוזקות לארגון ובאילו שיטות.
איך אנחנו יכולים לסייע ?
אנחנו בחברת ERG מספקים שירותי אבטחת מידע מקצועיים למאות ארגונים כבר עשרות שנים. ההכרות הרחבה שלנו עם פתרונות אבטחת המידע, הניסיון הממשי שלנו בעולם ה-IT, הידע, ההבנה והניסיון, תוך כדי מתן תשומת לב לצרכי הלקוח, אלו הם הדברים שמאפשרים לנו לספק פתרונות אבטחת מידע מעולים ברמה שמתאימה לצרכים הארגוניים.
מול איזה איומים יש להיערך?
דואר
הדואר הארגוני הוא נקודת כניסה קלה לרשת ולמערך המחשוב של חומר חיצוני. במקרה הטוב, מיילים יכולים לכלול צרופות או תוכן ולינקים זדוניים (שנראים תמימים), ובמקרה הרע, להכניס נוזקות או וירוס כופר לארגון ולבצע נזק רב.
שני נושאים נוספים שחשוב לדעת על קיומם באיומים על מערך הדואר הם: פישינג והתחזות.
״פישינג״ הוא סוג של מייל שמגיע כביכול ממקור מהימן, אך בפועל למעשה נשלח על ידי צד שלישי זדוני, למטרת קבלת פרטי גישה, שינוי פרטים או גישה למערכות נוספות.
״התחזות״ היא סוג של מייל שנראה מאוד מקצועי (כאילו יצא מהארגון), אבל למעשה גם כאן נשלח על ידי גורם שלישי זדוני, במטרה לפגוע בלקוחות, להדביק ספקים או לחשוף נתונים ארגוניים חשובים.
אתרי אינטרנט
אתרי אינטרנט יכולים גם הם לכלול לינקים, קבצי הורדה או תוכן זדוני, שיכול להכניס למחשב ולארגון מסוים דרך הדפדפן נוזקות, גניבת זהות או התחזות. הגישה לאתרים לרוב פתוחה לכולם, וכתוצאה מכך, דווקא משתמשי קצה ולא תשתיות המחשוב מהווים את הסכנה הממשית.
דיסקים חיצוניים
דרך קלה ופשוטה להכניס לארגון נוזקות היא על ידי דיסקים חיצוניים בחיבורי USB. עובד בארגון יכול לחבר דיסק USB אישי או ארגוני, ובכך לחשוף את הארגון לקבצים ווירוסים שנמצאים בדיסק החיצוני.
חיבור משתמשים מהבית
בשנתיים האחרונות עם פרוץ מגפת הקורונה, עבודה מהבית נעשתה לדבר נפוץ מאוד. חיבור עובדים מהבית לרשת המשרד, אמנם אפשרה לארגון מסוים יכולות של עבודה מרחוק, אך באותו האופן זה מעמיד גם את הארגון בפני סכנות רבות בנושאי אבטחה.
חשוב להבין כי חיבור VPN מהבית למשרד, מחבר את רשת המשרד למחשב או הרשת הביתית ובכך חושף את הארגון לסכנות רבות שיש במחשב הביתי. אם יש לכם ברשת הביתית וירוס או נוזקה, דעו שהיא יכולה לעבור לרשת הארגונית על גבי חיבור ה-VPN.
העבודה מהבית יצרה פרצות אבטחה מגוונות וחסרות תקדים, שיש למנוע אותם ככל הניתן ולבצע אימות בכל פעם שהעובד שלכם הוא אכן זה שמתחבר, ולא פורץ. חשיפת מחשבים מרשתות שונות, למידע הארגוני שלכם חייבת להיעשות בזהירות מקסימלית וברגישות מינימלית.
בחברת ERG אנו מקפידים על שני העקרונות המנחים והחכמים – בטחון ונגישות.
תקשורת
התקשרות פנימה והחוצה מהארגון חייבת להיות מוגנת על ידי FW זה ברור. אבל חשוב לוודא שאין ב FW חוקים שמאפשרים תקשורת זדונית פנימה / החוצה וכן שגרסאת מערכת ה FW עדכנית ואינה חשופה לאיומים.
בהמון מקרים, הגדרות ה FW אינן תקינות ויש לבצע מעבר והקשחה וכן הגרסא אינה מעודכנת ולכן פתוחה לפרצות מוכרות.
טעות אנוש
זוהי הסכנה הגדולה ביותר! חוסר אכפתיות או והיעדר תשומת לב הן הפתח הגדול ביותר למתקפות סייבר ואבטחת מידע. הורדה של קבצים עוינים, חשיפת נתונים חשובים, יצירת סיסמאות חלשות מבלי להחליפם לעיתים תכופות, שינוי חשבונות ועיגול פינות – מסוכנים מאוד ויכולים לגרום להמון בעיות.
חברת ERG מספקת בדיקות אבטחה מקיפות ואיכותיות, ברמה הגבוהה ביותר ומבלי להתפשר, תוך כדי התאמת האבטחה לצרכי הלקוח והבטחה כי אף גורם מתוך הארגון (וגם מחוצה לו) לא יוכל לגרום לנזק משמעותי.
לאבטחת מידע חדשנית והגנה אבסולוטית – צרו אתנו קשר בטלפון.
נשמח לסייע :)