חמישה צעדים שתצטרכו לעשות לפני התקשרות עם בית תוכנה

תוכן עניינים

פיתוח תוכנה מותאמת אישית הינה צורך שבתי עסק וארגונים רבים נתקלים בו, בעיקר מאחר ותוכנות המדף הנפוצות הקיימות כיום משתדלות לפנות למכנה המשותף הנמוך והרחב ביותר, שאיננו בהכרח עונה על הצרכים הספציפיים של עסק זה או ארגון אחר. כך שלעיתים, לצורך פעילות שוטפת, יידרש הארגון לפנות אל בית תוכנה מקצועי ולעבוד, יחד איתו, על פרויקט תוכנה תפורה ומותאמת אישית לצרכיו.

 

הדגשנו את נושא ה”יחד איתו”, מאחר ולא משנה כמה בית התוכנה מנוסה ומקצועי, במידה והוא לא יקבל את הנתונים הנכונים והמדויקים מכם, הסיכויים שהתוצאה תתאים בדיוק לצרכיכם, הם קטנים מאד. בחירת בית תוכנה וההתקשרות עימו הם צעדים משמעותיים, אותם יש לעשות בכובד ראש ובדרך הנכונה. כיצד?

הגדרת הכיוון הכללי אשר ממקדת את בחירת בית תוכנה

ישנן תוכנות מסוגים שונים: מערכות CRMBIERP ועוד הרבה סוגים נוספים. אם אתם מחפשים בית תוכנה המתמחה בבניית תוכנות עסקיות, עדיף לכם להתמקד בבתי תוכנה שעוסקים בכך באופן מסיבי ושוטף, ולא בבתי תוכנה המתמחים בתוכנות גראפיות, למשל. גם אם בית תוכנה שאיננו מתמחה בתוכנות העסקיות יצליח לבנות תוכנה עסקית, הפרויקט ייערך זמן רב מהדרוש, וכמובן שהתוצאה לאתמיד תהיה כמצופה.

קבלת מידע על בית התוכנה

על רוב בתי התוכנה ניתן למצוא מידע ברשת, אבל, סביר להניח, כי המידע שתמצאו שם נכתב מטעם בתי התוכנה עצמם, כך שהאובייקטיביות שלו די מוטלת בספק. להבדיל מאנשים פרטיים, לעסקים ישנה בעיה מוכרת להשיג מידע מסוג זה, כי אין באפשרותם לשאול את המתחרים ישירות “מי בנה עבורכם את התוכנה?”, מאחר וכל פיסת מידע מסוג זה מהווה יתרון עסקי, שמעט מאד עסקים (אם בכלל), יהיו מוכנים לחשוף אותו. לכן, הדרך הטובה ביותר, היא לפנות אל בית התוכנה, ולבקש ממנו לראות מספר דוגמאות לתוכנות מותאמות אישית שנבנו על ידו ושייכות לתחום שבו אתם זקוקים לתוכנה.

בדיקת הקיים ואפיון של הצרכים

אם קודם ידעתם באופן כללי בלבד מה אתם צריכים, בשלב זה, תצטרכו להתמקד מעט יותר, ולדבר עם האנשים העתידים לעשות שימוש בתוכנה, לתשאל אותם לצרכיהם וכן הלאה. גם אם ישנם בתי תוכנה שמעדיפים לעשות את האפיון בעצמם, לאחר חתימת הסכם ההתקשרות, חשוב שכאשר אתם מגיעים איתם לשלב הפגישה, תדעו כמה עמדות קצה יש לכם, איזה שרת, כמה משתמשים וכד’.

בניית פירוט תהליכי העבודה ותיאום ציפיות

לכל בית תוכנה תהליכי עבודה משלו, אשר התגבשו במהלך שנות עבודתו ומבוססים על ניסיון העבר. יתכן, שהתהליכים הללו, אינם בהכרח תואמים לרצונות, לדרישות וללוחות הזמנים הרצויים לכם. זה הזמן לבצע תיאום ציפיות, ובעיקר, לבדוק את רמת הגמישות של בית התוכנה, ואת נכונותו ויכולתו להתאים את עצמו לצרכיכם. בתי תוכנה שאינם גמישים בתחום זה, עלולים להתגלות כבתי תוכנה שאינם גמישים ופתוחים גם בתחומים אחרים (כמו דרישה שלכם לעיצוב גרפי מסוים וכד’).

גיבוש וחתימת הסכם התקשרות

בעת חתימת חוזה ההתקשרות, רצוי לבדוק שאכן כל הנקודות שהעליתם בע”פ אכן מופיעות בו, כמו היקף העבודה, לוחות זמנים, נושא זכויות יוצרים, סעיף סודיות ואי תחרות, בדיקות ה-QA (שאנחנו נוטים לשכוח), וכמובן, גם סעיף הפרה או ביטול הסכם.

כעת, אתם מוכנים לצאת לדרך, בהצלחה J

 

תוכן עניינים

הכתבה הועילה לכם? שתפו...

דילוג לתוכן