האם מעמדם של מפתחי האפליקציות והמתכנתים בסכנה?

תוכן עניינים

אנחנו מכירים את מגמת ה-DIY המתפתחת וצוברת תאוצה בעולם. פרסומות שונות מזמינות אותנו לאפות עוגה “ממש כמו קונדיטורים”, לבנות אתר “ממש כמו בונה אתרים מקצועי”, לקדם את עצמנו במדיות השונות “ממש כמו אנשי SEO מנוסים”, לעצב לעצמנו לוגו ללא גרפיקאי, ובעצם, מה לא?

גם בתחום פיתוח התוכנה מבטיחות הטכנולוגיות המתקדמות הבטחות מפליגות, כשתוכנות כמו Pika Software Builder, Software Maker Pro, App Maker, HyperNextCreator ותוכנות נוספות מאפשרות ליצירתיים שבין משתמשי הדסקטופים לבנות במו ידיהם ויצירתיותם תוכנות ויישומים פשוטים (או אפילו מורכבים למדי) בגישת WYSIWYG) What You See Is What You Get) הויזואלית.

אנשי השיווק אף הם דורשים עצמאות

אל “קרנבל” ה-DIY מצטרפות אפליקציות המובייל, אשר אף הן מהוות אגוז קשה לפיצוח עבור משתמשים ובעיקר, עבור אנשי מקצוע בתחום השיווק והפרסום, אשר כמעט כל שינוי מינורי באפליקציה מצריך אותם לעבור סייקל שלם של פיתוח מותאם לפלטפורמות->בדיקה->אישור מחדש בחנות האפליקציות. תהליכים אלה גורמים לכך שמרגע הרעיון עצמו ועד לרגע שבו משתמשי הקצה פוגשים את יישומו, עוברים חודשים ארוכים, חודשים שבמהלכם עלול להפוך הרעיון לבלתי רלוונטי וללא אפקטיבי (בשל טרנדים מתחלפים, מגבלות אלוגריתמים של מנועי חיפוש וכד’). גם כאן, צצים פתרונות כמו פלטפורמת Insert, המעבירה חלק מהשליטה לידי אנשי השיווק, מקנות לו חוסר תלות מסוים במפתחים ובמתכנתים ומאפשרות לו לקצר את תהליכי השינוי.

אם להאמין לפרסומים ולהבטחות של העתידנים הטכנולוגיים, בקרוב מאד, האדם הפשוט לא יזדקק כלל לאנשים מקצוע מנוסים בשום תחום או נושא שהוא.

האם זה תקף גם לתחום פיתוח תוכנה?

יתכן כי בתחומים מסוימים, אכן תוצאה שיוציא מתחת ידיו חובבן יכולה להתקרב ברמתה לזו של איש מקצוע מומחה, אולם, פיתוח תוכנה ארגונית מותאמת, איננו אחד מתחומים אלה. זאת בעיקר מכיוון שפיתוח תוכנה איננו מסתכם רק בנקודת השיא – בניית ממשק משתמש ובשורות הקוד שמאחוריו, אלא עובר דרך תהליכים רבים, אשר אותם עלול להחמיץ מי שאיננו איש מקצוע בתחום. לדוגמה, תהליך האפיון המקדים, שמטרתו לבחון את הקיים-המצוי (מבחינת מחשוב ואף מבחינת המרכיב האנושי בארגון – המשתמשים) מול העתידי-הרצוי. תהליך זה מהווה את הבסיס לכל התהליכים שבאים לאחריו, ולכן, במצב בו אף מפתחים מנוסים עלולים להיכשל בו, על אחת כמה וכמה שסכנה זו אורבת לחובבנים.
אלמנט נוסף בו עלולים להיכשל אלה שאינם אנשי מקצוע בעת פיתוח תוכנה או אפליקציה הוא היכולת למצוא פתרונות יצירתיים להתנגשויות וניגודים נוספים העלולים לצוץ במהלך התהליך. למשל, מציאת שביל הזהב בין רמתם השונים של המשתמשים בתוכנה, או אפילו דרישות תקציביות ודרישות לו”ז מסוימות).

לסיכום
יצירתיות היא תכונה מבורכת, הרצון לפתח חוסר תלות באנשי מקצוע יכול להיות אפקטיבי לפעמים ולהביא אתכם להתנסות בתחומים חדשים ומעניינים. תוכלו לבנות את אתרכם בעצמכם, לעצב את הלוגו שלכם במו מחשבכם, לבצע SEO בעצמכם (במידה מסוימת של הצלחה) ואפילו לבנות תוכנות קטנות שתבצענה פקודות במחשב האישי שלכם, אבל, כאשר מדובר בתחום חשוב ורציני כמו פיתוח תוכנה ארגונית – ותרו על ההתנסות הותירו את המלאכה בידי אנשי המקצוע המומחים המנוסים בכך.

תוכן עניינים

הכתבה הועילה לכם? שתפו...

דילוג לתוכן