עד לפני עשורים מועטים, לא הייתה בעיה, תחום המחשוב לא היה מפותח כלל, אבל כמעט לכל אחד היה חבר/בן דוד/שכן שהבין “משהו” במחשבים. לרוב, ה”משהו” הזה היה רק מעט יותר מהיכן נמצא הכפתור המדליק או מכבה את המחשב, אבל זה הספיק לגמרי, על מנת שאותו מכר יוכתר כ”מבין במחשבים” בעיני סביבתו. עם השנים, התפתח התחום במידה ניכרת, הטכנולוגיות השתנו והפכו למודרניות יותר, ואנשי ה-IT התמקצעו והתרבו בהתאם למציאות, וכיום, כמעט כל חברה או ארגון שמכבדים את עצמם, מתגאים בלפחות איש IT אחד.
חשיבותם של אנשי IT לארגון
הדרכים הנפוצות לגיוס אנשי IT
• חבר מביא חבר – שיטה המתבססת על הגישה המסורתית האומרת כי לעובדים טובים ישנן אמות מידה נכונות לבחינת עובדים טובים אחרים, ולכן, הם יכולים להמליץ על מי מחבריהם שעונה לקריטריונים אלה. לרוב, צורת גיוס זו מלווה בהצעה לבונוס או למענק כלשהו כתמריץ (כמובן, במידה והמועמד שהוצע התקבל), כך שפתאום אתם עשויים לגלות חברים שכלל לא ידעתם שיש לכם :).
• פרסום במדיה הדיגיטלית – רשתות חברתיות (בעיקר כמו לינקדאין וקבוצות מסוימות בפייסבוק) יכולות להוות מקור מצוין לאיתור מועמדים פוטנציאליים, אם כי בגלל הפניה לקהל הרחב (יחסית), כאן תצטרכו לסנן הרבה מועמדים לא מתאימים, פניות שסותמות את תיבת המייל או תיבת ההודעות האישיות וכד’. גם אם השיטה טובה לגיוס עובדים בתחומים אחרים, בתחום ה-IT, היא עלולה להיות יעילה הרבה פחות.
• חברות השמה כלליות – חברות ההשמה אמנם יכולות לפתור עבורכם את חלק מכאבי הראש הכרוכים בסינון מועמדים, אולם, אם הן אינן מתמחות בתחום ה-IT, הן לעולם לא תצלחנה לקלוע בדיוק לצרכים המדויקים של הארגון שלכם.
• אאוט-סורסינג – או בשמו העברי מיקור חוץ – ברוב המקרים, כאשר אתם מחפשים אנשי IT, ולא מזכירות או אנשי מקצוע אחרים, הישועה תגיע דווקא מחברות מיקור החוץ המתמחות במחשוב ו-IT. היכולת למצוא את המועמד ההיברידי המתאים לצרכי הארגון. היות וכיום, במיוחד בתחום ה-IT מועמדים כבר אינם נמדדים רק על פי תעודות ותארים, אלא גם לפי מיומנויות רחבות, יכולת למידה מהירה והסתגלות גמישה, שירותי אאוטסורסינג עשויים להיות הבחירה הקלה, היעילה וההגיונית גם עבורכם.
לסיכום:
תחום ה-IT הארגוני הינו תחום המצריך גמישות ומיומנויות שלא קיימים בכל אדם. בחירה נבונה בפתרון המתאים לכם יכולה לחסוך לכם שעות סינון ראשוני וראיונות בשלב התחילי ועגמת נפש בהמשך.