בשנים האחרונות אנחנו מוצפים במגמות ובטכנולוגיות חדשות, ביניהן, גם כאלה שהכרנו, אשר חזרו לאחר “מתיחת פנים” מודרנית והתאמה לדרישות החדשות. לעיתים, ניתן למצוא שתיים או שלוש כאלה שחוברות יחד, על מנת לספק את הצרכים המשתנים, תוך כדי שימוש בזווית ראיה חדשה, לצורך פתרונה של בעיה ישנה. תחום כזה הוא ה-DRaaS
(Disaster Recovery as a Service), הרותם את מחשוב הענן (אשר נחשב לתחום חדש, יחסית) עם הצורך בהמשכיות עסקית (DR – Disaster Recovery) ומשתלב בתוכניות ההמשכיות העסקית (Business Continuity) של הארגונים.
המשכיות עסקית – מי צריך את זה?
הצורך בהמשכיות עסקית מרחף מעל ראשיהם של כל בתי עסק וארגונים משחר ההיסטוריה, שכן, על פי הערכות מומחים, כל שעה עבודה בה מערכת המחשוב והמידע אינם זמינים לעובדים בארגון, עלולה לעלות לארגון עד ל-$8,400. גם אם נתעלם מהצד הכלכלי של אסון המשבית את מערכות הארגון (קצת קשה להתעלם מהנתונים, אבל נניח שנצליח), מדובר בהרבה יותר מאשר רק אובדן הכנסות – מדובר באובדן אמון מצד לקוחות קיימים ובפגיעה בתדמית הארגון בעיני לקוחות פוטנציאליים. כך שהסכנה מרחפת מעל כל בית עסק או ארגון אשר עושה שימוש במחשוב וברשתות לצורך עבודתו השוטפת, ולכן, הצורך ב-DRP קיים בהם, בלי קשר לגודל הארגון.
איך משתלב ה-DRaaS בתמונה?
העברת שירותי ה-DR של ארגון למחשוב ענן יכולה לבוא לידי ביטוי ברבדים שונים, אשר מוצעים על ידי ספקיות מחשוב ענן שונות:
הוא יכול להוות אתר גיבוי למידע חיוני ולקבצים חשובים, אשר בלעדיהם הליבה העסקית של הארגון איננה יכולה להתקיים.
הוא יכול להוות העתק מלא ורוחבי של מערכות המידע העסקיות ולשמש כאתר גיבוי לכל דבר.
הוא יכול גם להוות, כפי שמציעות ספקיות שונות, אתר עבודה פיזי חלופי, כאשר הספקית מציעה לארגון לא רק שירותי מיקור חוץ DBA וגיבוי נתונים פשוט, אלא עמדות מחשב ושרתים, אשר יוצרים סביבת עבודה חלופית, במקרה של פגיעה פיזית במפעל, בארגון, או בבית העסק (שיטפון, שריפה, פגיעת טיל וכיו”ב).
מהם יתרונות השימוש ב-DRaaS?
DRaaS מבטיח לארגונים יכולת המשכיות עסקית גבוהה יותר
DRaaS מקצר את זמני התאוששות של מערכות המידע הארגוניות השונות (כאתרים, בסיס נתונים, קבצים חיוניים וכד’), ולכן, מקצר את זמן ההתאוששות הארגוני הכולל.
השימוש ב- DRaaSפותח בפני הארגונים אפשרות לירידה משמעותית בנפחי אחסון מקומיים הנדרשים לצורך גיבוי (ירידה כזו יכולה להתבטא בעד כ-50% בנפח האחסון).
ביטול הצורך בהגדלת נפחי באחסון ורכישת אמצעים נוספים יוצר חסכון גדול לארגון, כמו גם העברת הטיפול בתחום לספקית מחשוב ענן.
לסיכום:
בעוד מחשוב הענן הביא פתרונות מחשוב לארגונים שירותים רבים ופתח בפניהם אפשריות רבות לחסכון זמן וכסף, DRaaS מעלה את השירותים האלה רמה נוספת ומעניק לארגונים את הביטחון בהמשכיות העסקית. ביטחון זה נובע מהידיעה, כי, גם במקרה ויקרה הגרוע מכל, הארגון יוכל לשוב לפעילותו בזמן קצר ביותר וביעילות מקסימלית.