מהם הסיכונים הצפויים למערכת המחשוב העסקי שלכם?

תוכן עניינים

מה היא ההגדרה למחשוב עסקי בריא? העיקרון המנחה הכללי פשוט מאד: מחשוב בריא מספק לעסק ולמפעיליו את כל הצרכים, בפרק הזמן ובמאמץ המינימליים ככל האפשר.

בדרך למטרה נכספת זו, ניצבות מכשלות רבות, הנה כמה דוגמאות:

  • מידע המגיע למערכת ממקורות שונים – מגמות המוביליות והגמישות של השנים האחרונות, מציבה בפני מערכות המחשוב בעסק ובארגון אתגרים מגוונים, החל בסנכרון של מכשירי טלפון ניידים עם מחשבים נייחים, דרך תיבות מייל מבוססות רשת (Gmail ודומים) וכלה באיומי אבטחה (כוירוסים ורוגלות) אשר עלולים לחדור למערכת דרך התקנים ניידים (דיסק און קי) המתחברים למחשבים.
  • מערכות הפעלה ותוכנות שאינן מעודכנות באופן שוטף בכל העדכונים הזמינים – בתי התוכנה מוציאים עדכוני אבטחה שוטפים, המאפשרים לארגון לתגבר את יכולת העמידות שלו מול סיכוני אבטחה עדכניים. התעלמות מהם, או לחילופין, העברת האחריות לביצוע העדכונים למשתמשים, עלולה להסתיים בהשבתה של המערכת.
  • טלאי על טלאי – חוסר תכנון מראש של מערכת המחשוב הארגונית (או העדר תקציב מספק) עלול לגרום לכך שתצטרך למצוא פתרונות “סתימת חורים”, אשר לא בהכרח יצליחו להתממשק עם הקיים בארגון, מה שיצריך ממך למצוא פתרונות נוספים ל”סתימת החורים החדשים” וחוזר חלילה.
  • צרכים משתנים למול פתרונות קבועים – כאשר הפתרונות אינם גמישים ואינם משתנים בהתאם לנדרש (גידול בארגון, שינוי ברמת הידע של המשתמשים, מוביליות וכד’) המערכת עלולה להפוך ללא יציבה ולקרוס תחת הנטל.
  • חוסר הקשבה לצרכי משתמש הקצה – הגורם לכך שמשתמשים אינם מוצאים מענה לצרכים שלהם בתוך המערכת עצמה, ואז נוטלים את היוזמה לידיהם ומתחילים להוריד ולהתקין תוכנות חינמיות בתחנות העבודה. במקרה ה”טוב” הדבר עלול לגרום להתנגשות בין היישומים השונים, במקרה הגרוע יותר, בהדבקת המערכת בווירוס או בסוס טרויאני.
  • חוסר מודעות של משתמש הקצה לסיכוני אבטחה – גלישה באתרים מפוקפקים, פתיחת מיילים ממקור בלתי ידוע, שימוש בהתקנים חיצוניים בחיבור ישיר לתחנות העבודה, כל אלה פותחים דלת לרוגלות, ספאם, וירוסים ושאר רעות חולות.
  • חוסר שיתוף פעולה, מודעות או הבנה של הדרג הבכיר לצרכים הארגוניים – לעיתים, נדרש מנהל המחשוב, או אפילו משתמש פשוט לבצע את הבלתי אפשרי ולייצר יש מאין, על מנת למלא את תפקידו על הצד הטוב ביותר.
  • חוסר בנהלים אירגוניים מגובשים, מסודרים וברורים – הגורמים להיווצרות שעטנז של רעיונות, פתרונות והתנהגויות, איש הישר בעיניו יעשה – והמערכת לא בהכרח תצליח לעמוד בכך.

בריאות מערכת המחשוב העסקי, תלויה, במידה רבה ביכולתו של המנהל אותה לצפות מראש את הסיכונים העתידיים, לספק את הצרכים בצורה מלאה ככל האפשר ולסתום את הפרצות המזיקות. כאשר וירוס קטן, שהיה יכול להיעצר בדרכים פשוטות, עלול להשבית מערכת עסקית, מן הראוי שתשלוף את כדור הבדולח שלך, תצטייד בפסימיות הגרועה ביותר שלך ותנסה לחזות מראש את כל האיומים האפשריים ומקורותיהם.

הכתבה הועילה לכם? שתפו...

דילוג לתוכן